2024. október. 18, péntek
Lukács napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
A Magyar népmesék rajzfilmsorozatból nyílt kiállítás a Művelődési Házban

 
 
2024-10-08 13:45:02 |
 
 
Nem szükséges elmenni az üveghegyen túlra, ha egy kis „mesés” kikapcsolódásra vágyik az ember, ugyanis szeptember 23-án a Nadányi Zoltán Művelődési Ház megnyitotta az Egyszer volt, hol nem volt… című kiállítását, melyen a Magyar népmesék című rajzfilmsorozat legemlékezetesebb pillanatai kerültek kiállításra.


 


 

A magyar népmesék sorozatot nem szükséges bemutatni a közönségnek, generációk nőttek fel az egyszerű mégis sokat mondó képivilággal rendelkező alkotáson, amelynek Janklovics Marcell volt a megálmodója. A meséket pedig olyan neves színészek előadásmódjában hallgathattuk, mint Tolnai Klári, Molnár Piroska, és talán az egyik legtöbbet hallható hang a Szabó Gyuláé volt.
A kiállítást Kocsis Csaba köszöntője után Vetró Mihály a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja nyitotta meg, aki kiemelte, hogy bár a mesék gyűjtése az 1800-as évek második felében vett igazán lendületet, ám mára egy olyan gazdag népmesei kinccsel rendelkezünk, amire igazán büszkék lehetünk, hiszen népmesékből és ezek lenyomataiból jóval több, mint 100.000 van napjainkig lejegyezve, ami egész Európában egyedülálló. A lejegyzett mesék közül pedig az egyik kedvencével Kari Sándor, a József Attila Általános Iskola 2. osztályos tanulója nyűgözte le a közönséget, akit Kocsisné Jóván Ildikó készített fel az előadásra.
 
A kiállítás november 10-ig tekinthető meg a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Bihar Vármegye Galériájában, ahol nem csak a képek megtekintésére nyílik lehetősége az érdeklődőknek, hiszen kreatív tematikus foglalkozásokkal, programokkal készülnek az óvodás és kisiskolás korosztálynak, melyen előzetes regisztráció után tudnak majd részt venni.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS