Finom illatok lengték be a városi könyvtár rendezvénytermét, amely látványsütéssel és kóstolóval egybekötött receptkönyv bemutatónak adott otthont.
Dr. Borsos Gizella és Fodor Éva „Varázslatos kovász” című, egy több részesre tervezett sorozat első kiadványában olyan könnyen elkészíthető alapreceptek kaptak helyet, melyeknek fő összetevője a könyv címében is szereplő kovász. A programon a receptek mellett szó esett a kovásszal készült ételek egészségre gyakorolt hatásáról is, mivel a kiadvány szerzői hivatásuknak érzik, hogy minél többen elsajátítsák a helyes táplálkozás alapjait.
A hajgyógyász Fodor Éva egy véletlen találkozásnak köszönhetően ismerkedett meg a gyógyszerészként dolgozó, de táplálkozástudománnyal is foglalkozó Borsos Gizellával.
A szerzőpáros a közeljövőben szeretne egy kifejezetten gyerekeknek szánt receptkönyvet, valamint egy kicsit bonyolultabb recepteket tartalmazó kiadványt is készíteni.
A Sinka István Városi Könyvtár által szervezett február 10-ei programon a kovásszal készült finomságok elkészítésében és szervírozásában a Berettyóújfalui SZC Bessenyei György Technikum turizmus-vendéglátás ágazatos diákjai működtek közre.