2021. szeptember. 22, szerda
Móric napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Tamus István kapta a Kárpáti Gusztáv-emlékgyűrűt

 
 
2021-09-07 07:20:20 |
 
 
A debreceni születésű grafikusművész, tanárt az államalapítás napján, a Kárpáti Gusztáv 80 - emlékkiállítás keretein belül jutalmazták a „Biharország festője” tiszteletére létrehozott emlékgyűrűvel alkotói, valamint tanítói munkásságának elismerése jeléül.


 


 

Díját azonban személyesen csak szeptember elsején – családias közegben – tudta átvenni.
 
A Kárpáti Gusztáv festőművésszel jó barátságot ápolt grafikusművészt meglepetésszerűen – egy nyaralás során - érte az örömteli hír, miszerint 2021-ben őt tartották érdemesnek az emlékgyűrű elnyerésére.
 
A ’80-as évek eleje fordulópont volt a képzőművész számára: 1981-ben megszületett második fia, és ekkortájt került közel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületéhez, illetve a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körhöz. Festészete ettől az évtől kezdve kifejezetten intenzívvé vált, eme termékeny időszak alatt számos alkotása született Berettyóújfaluban. Alkotói pályáját a művészi következetesség, képzőművészeti stílusát a műfaji sokszínűség jellemzi.
 
Tamus István – a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Grafikusművészek Szövetségének tagja - több mint negyven éve rendszeres résztvevője városi, megyei, országos, valamint nemzetközi kiállításoknak és alkotótáboroknak. Mindezek mellett négy településen – Derecskén, Balatonfüreden, Tiszaderzsen, továbbá Vaján – vezet művésztelepeket. Művészeti és oktatói tevékenységét számos szakmai díjjal, kitüntetéssel ismerték már el. Díjainak sorát most már a Kárpáti Gusztáv-emlékgyűrű is gyarapítja.
 


 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2021 szeptember   >> 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS