2021. szeptember. 22, szerda
Móric napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Rockzenéktől volt hangos a Civil Udvar

 
 
2021-09-14 11:20:14 |
 
 
Fiatalos közegben, koncertek keretében népszerűsítették a rock műfaját a Biharicum Rockmaratonon. A több céllal létrejött rendezvény ötletét három évvel ezelőtt Papp Zsolt vetette fel.


 


 

A kétnapos zenei rendezvényen a Bihari térségben működő rock zenekarok a műfajon belül szinte minden stílusirányzatot képviseltek. A hard rocktól kezdve a heavy metalon át, punk, blues, valamint grunge zenékre is tombolhatott a közönség. A Civil Udvarban helyet kapó rockmaraton sztárfellépője a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató fesztivál 2019-es győztese, a USEME volt.
 
„A dalok megírásakor a rám és a környezetemre, valamint az országra hatással levő események adnak ihletet” – mondta Csongor Bálint, aki a baráti csapatból létrejött együttes tagjairól is beszélt.
 
A USEME mellett számos bihari tehetség lépett fel a rockfesztivál színpadán. Koncertet adott többek között az Evermind, a Partizán, a Kazah, a Havaria Honkakka, valamint az 1989-ben alapult, több országos díjat is elnyert Trident.
 
A kétnapos rockmaraton megrendezéséhez a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő is hozzájárult a helyi támogatók mellett. Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntőjében elismerően szólt a többéves szervezői munkával létrejövő fesztiválról, és úgy fogalmazott, a jövőben is segítséget fog nyújtani a támogatások felkutatásában, hogy 2022-ben ismét megvalósulhasson a közösségteremtő koncertsorozat.
 


 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2021 augusztus   >> 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS