2021. szeptember. 22, szerda
Móric napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetében

 
 
2021-09-14 11:33:41 |
 
 
Az Ünnepi Könyvhét minden olvasni szerető életében nagy öröm, de kifejezetten jeles alkalom volt ez az elsőkönyves írónő, Faragó Maia számára, akinek ez alkalomból került bemutatásra első, személyes ihletésű kötete, „A lélek szirmai”.


 


 

A könyvbemutatón a berettyóújfalui születésű szerzőnő volt pedagógusával, Kárpátiné Mészáros Mariannával beszélgetett az írás életében betöltött szerepéről, továbbá szó esett a versekből, illetve prózai művekből felépülő irodalmi alkotásról is. 
 
A kommunikáció és médiatudomány szakon végzett Faragó Maia számára az írás egyfajta gyógyító önterápia, az önkifejezési forma legtermészetesebb eszköze. Többek között ezt tükrözi a kötet beszédes, metaforikus címe is.
 
A szerzőnő fő írói inspirátora és mentora Jane Austen, aki Maia véleménye szerint noha romantikus műveket írt, nagyon is reálisan látta a világot, karakterei rendkívül kiforrottak, az olvasók felé közvetített üzenetei 200 év elteltével is aktuálisak. Az angol regényírónőhöz hasonlóan Maia kötete is különleges mondanivalót tartogat az olvasók számára.
 
Magánkiadásban megjelent bemutatkozó szerzeménye után máris egy regényen dolgozik a helyi születésű szerzőnő, aki jövőbeni terveiről, illetve készülőben levő művéről is beszélt.
 
A dedikálással egybekötött könyvbemutató kötetlen beszélgetéssel zárult. „A lélek szirmainak” írónőjének egyéb írásai iránt érdeklődők további inspiráló alkotásokat, verseket, illetve történeteket a szerzőnő saját weboldalán olvashatnak.
 


 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2021 szeptember   >> 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS