2024. április. 25, csütörtök
Márk napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Kitüntetések, elismerések átadása a város napján

 
 
2018-05-24 12:06:03 | Frissítve: 2018-05-28 11:11:17 | |
 
 
A város napjához kapcsolódó ünnepi képviselő-testületi ülésnek ebben az évben a Nadányi Zoltán Művelődési Ház színházterme adott otthont. Az önkormányzat által adományozható díjakon túl idén hagyományteremtő szándékkal más elismeréseket is átadtak május 23-án.


 


 

Elsőként Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő tartotta meg ünnepi köszöntőjét, majd Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte az ünnepi ülés résztvevőit.  Ezt követően városunk polgármestere is mondott ünnepi beszédet.  

Az ünnepi ülésen gratulációjukat fejezték ki mindazoknak a személyeknek és közösségeknek, akik, illetve amelyek az elmúlt egy évben Berettyóújfaluhoz kötődő munkásságuk eredményeként értek el magasabb szintű elismerést.

Így az ünnepi ülésre azokat is meghívták, akik valamilyen kimagasló eredményt értek el, Berettyóújfaluhoz kötődő munkásságuk eredményeként. A város előtt így ők személyes gratulációban részesültek.

Berettyóújfalu polgármestere Muraközi István és Vitányi István országgyűlési képviselő gratulációját fejezte ki:

 

- Kádár József szakács és Reskó Lászlóné élelmezésvezetőnek, akik  Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal, valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége által 2017-ben meghirdetett közétkeztetési szakácsversenyre jelentkező 51 csapat között voltak és  a  KÖSZI két munkatársa, a regionális fordulóban 2. díjat nyertek.

- Kaszanyitzky Andrásnak, akinek többek között berettyóújfalui zenetanári, zeneiskola-igazgatói tevékenysége elismeréseként a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kölcsey Ferenc-díj kitüntetést adományozott.

- Turzó Boglárka népdalénekesnek, aki a Fölszállott a páva elnevezésű népzenei és néptánc tehetségkutató versenyben az országos elődöntőig jutott.

- Szász István tanyagazdának is, a Földművelésügyi Minisztérium 2017-ben megtartott díjátadóján a Szász-tanya nyerte el az év hagyományőrző tanyája címet.

- Dr. Sohajda Attilának, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnökének, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Intézeti Gyógyszertárának vezetőjének, aki nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából, kimagasló színvonalú munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

- A Gróf Tisza István Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának, amely a Magyar Kórházszövetség XXX. kongresszusán a Családbarát kórházi osztály címet kapta.

 

Azoknak a háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak, valamint az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak, akik feladatukat legalább 20 éve, folyamatosan látják el, címzetes főorvosi cím adományozható. Az országos gyakorlatot követve erről döntött a képviselő-testület. Az elismerések átadására is az ünnepi ülésen került sor. Díszoklevelet vehetett át öt háziorvos: Dr. Baglé Magdolna, Dr. Jahangir Ahmed, Dr. Kertész Balázs, Dr. Pap-Majoros László és Dr. Szeszák Ferenc. Három házi gyermekorvos: Dr. Hodosi Julianna, Dr. Kin Ágnes, Dr. Nagy Bertalan Józsefné. Három fogorvos is; Dr. Gubányi Ágnes, Dr. Hergyán Gabriella és Dr. Nemcsényi László.

A város által adományozható díjak átadásával folytatódott az ünnepi alkalom.

A díjazottak:

Báthory Gábor-díjat kapott az elmúlt évben 50. éves fennállását ünneplő Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar illetve Görbedi András, Berettyóújfalui Református Egyházközség presbitere és volt egyházmegyei tanácsbíró kiemelkedő városi társadalmi és kulturális munkájáért.

Fráter László-díj kitüntetés annak a személynek adományozható, aki a városban kiemelkedő munkát végez a közigazgatás, a közszolgálat, illetve az egészségügy területén. Idén Dr. Horváthné Dr. Nagy Ibolya gyógyszerész az Ibolya Gyógyszertár működtetőjének valamint Dr. Zákány József a Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály főorvosának adták.

Csorba György-díj kitüntetést érdemelt a város gazdasági életét vállalkozóként segítő, és a város közösségeinek működéséhez való hozzájárulásáért Győrfi Sándor, az Epack Műanyagipari Kft. ügyvezető igazgatója.

A Fehér Istvánné-díj kitüntetést pedig a legkiválóbb pedagógusok kapták, Baloghné Szigeti Julianna a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola történelem–földrajz–orosz–angol szakos tanára, Balogh Sándor Józsefné, a Gyermekkert Óvoda pedagógusa, illetve Kocsisné Jován Ildikó a József Attila Általános Iskola tanára.

A Kabos Endre- díjat a város sportéletében, diáksportjában kiemelkedő tevékenységet nyújtó szereplője kapta, Balázsné Szabó Mária a BMSE alelnöke.

A város jó tanulója – jó sportolója kitüntetést idén, Gál Petra a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulója kapta.

Emellett mindazoknak, akik egy adott munkaterületen legalább 40 éve aktívan fejtik ki tevékenységüket, a képviselő-testület és a helyi közösség elismerését és köszönetét emléklap formájában vehették át: Varga Zsigmondné fodrász-vállalkozó, Gál László Csabáné, a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola iskolatitkára.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS