2024. április. 16, kedd
Csongor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Koncertek és folk kavalkád a Szent István téren

 
 
2018-08-24 09:48:09 | Frissítve: 2018-08-24 09:55:17 | |
 
 
Peter Sramek és az Ocho Macho koncertje, valamint Csűrdöngölő címmel folk kavalkád várta a Szent István-napi rendezvény közönségét városunkban augusztus 19-én. Berettyóújfaluban már évek óta hagyomány, hogy kétnapos programsorozat részeként emlékeznek az államalapítás ünnepére.


 


 

Peter Sramek a Rising Star című műsorból lehet ismerős a közönségnek. A fiatal énekes a zenei tehetségkutató harmadik helyén végzett. A szlovákiai születésű előadót berettyóújfalui fellépése előtt többek között arról kérdeztük, milyen emlékei vannak a városról és a környező településekről.

Ebben az évben igazi folk kavalkádot láthattak a nézők a főtéren. Táncosok és énekesek lepték el a Szent István teret, akik nem csak határon belülről, hanem azon túlról is érkeztek.

A múltszázad közepén egy videó felvételen megörökített tánc berettyóújfalui mellett szentpéterszegi és váncsodi gyűjtés. A koreográfián három éve dolgozik a páros, melyet teljes egészében a decemberi Bajnóca gálaműsorában láthat a közönség.

A 2002-ben alakult Sumeni Ifjúsági Mazsorettcsoport 16 éves fennállása alatt már több mint 1500 fiatalt vezetett be a mazsorett világába. A bulgár együttes tagjai hisznek abban, hogy a tánc révén a világ szebb és jobb hellyé tehető.

A nigériai Team Gravity egy 2016-ban alakult tánccsoport, amely többféle táncműfajban is képviselteti magát. A csapat tagjai különböző országokból származnak. Mindannyian egyetemi hallgatók különböző szakokon és eközben a táncot tekintik legfőbb karrierüknek.

A létavértesi Cserebingó Néptánccsoport működését 2006-ban kezdte hét lelkes aprócska gyermek részvételével. A tánccal töltött évek során mára 15 tájegység táncanyagát sajátították el és állították színpadra magas szakmai színvonalon.

A földesi Szélrózsa Néptáncegyüttes 1976-ban alakult. A Kölcsey-díjjal jutalmazott egyesület küldetésének tekinti a Kárpát-medence tánckultúrájának megismerését, színpadra állítását és a népi kultúra közvetítését. Az együttes jelenleg kisiskolástól nyugdíjas korig öt csoportban foglalkozik a népi kultúra iránt érdeklődőkkel.

A Bajnóca Néptánc Egyesület 2009-ben alakult és 2013 óta bejegyzett egyesületként működik. Kökörcsin, Boróka, Cserbóka és Bihar csoportjaikkal óvodás kortól felnőtt korig foglalkoznak néptánccal. Az utánpótlás csoportokkal együtt közel 110 fő táncol heti rendszerességgel az egyesületben. 2016 ősze óta két népdalkör is működik az együttesen belül.

Az augusztus 19-ei napot az Ocho Macho koncertje folytatta és tűzijáték zárta. Az együttes 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin ritmus találkozik. A kétszeres platina- és aranylemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője, emellett számos külföldi eseményen is megfordultak már. A 2018-ban 15 éves zenekar az idei fellépésekre profi fény- és hangtechnikával készül, továbbá látványos színpadképpel örvendezteti meg a közönséget. Az együttes énekesével berettyóújfalui koncertjük előtt beszélgettünk.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS