2019. július. 18, csütörtök
Frigyes napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
A mézfogyasztás fontosságát népszerűsítették

 
 
2018-10-05 11:22:34 | |
 
 
Nyolc lovagrend bevonulásával vette kezdetét szeptember 29-én a Berettyóújfalu és Vidéke Méhészek Egyesülete, valamint a Bihari Mézlovagrend szakmai találkozója, méz- és eszközvására. A Nadányi Zoltán Művelődési Házban megtartott Bihari Mézes Napon ezúttal is a mézfogyasztás fontosságára hívták fel a figyelmet.


 


 

Köszöntőjében Vitányi István kiemelte, az esemény hozzájárult ahhoz, hogy Berettyóújfalu felkerüljön az ország turisztikai térképére.

Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke a szakmai találkozók jelentőségéről és a hazai mézfogyasztásról is szólt.

2018 mézkirálynőjének a tápiószecsői Lesti Kittit választották, akinek egy éven keresztül legfontosabb feladata a mézfogyasztás népszerűsítése. Bemutatkozása mellett programjáról is beszélt a szakmai találkozón.

Az embert mindig büszkeséggel tölti el, ha egy ilyen rendezvényen vehet részt – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a VII. Bihari Mézes Napot Muraközi István.

A lovagrendek városban tett felvonulása után Majláth József református lelkipásztor kért áldást a mézre és a méhészekre.

Az idei alkalomra a helyi mellett Gyuláról, Bajáról, Székesfehérvárról, Balassagyarmatról, Söjtörről, Csíkszeredáról és Székelyudvarhelyről érkeztek mézlovagrendek.

Az eseményen lehetőség nyílt mézkóstolásra, valamint a mézek minősítésére is sor került. Négy kategóriában, 31 féle mézre lehetett szavazni. Nyeste János az akác és málnás mézével a fajta kategóriában is az első helyen végzett. Vegyes kategóriában Aranyos Attila erdei vegyes méze lett a legjobb, a különleges mézért járó díjat citromos-tormás mézéért Sáfián János vehette át.

A napot kulturális műsorok is színesítették.

A nap folyamán méz- és eszközvásárlásra is volt lehetőség. A művelődési ház Erdélyi Gábor termében szakmai előadások várták az érdeklődőket.

  
Címkék: 
Kapcsolódó képgaléria:
 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2019 július   >> 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS