2019. augusztus. 22, csütörtök
Menyhért napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Majdcsak egy évszázad – ünnepel a berettyóújfalui kórház

 
 
2018-10-30 11:52:37 | |
 
 
90 éves történelmükre tekintettek vissza a Gróf Tisza István Kórház születésnapjára rendezett tudományos ülésen, október 26-án az intézmény első igazgatójáról, Böszörményi Nagy Gézáról elnevezett termében.


 


 

Elsőként Dr. Suba László az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Muraközi Zoltán külön köszöntötte a kórház jelenlévő volt vezetőit, Dr. Nagy Gábort, aki 16 évig irányította a kórházat és a 20 évig ápolási igazgatóként dolgozó Szemes Imrénét. Az intézmény főigazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, a Gróf Tisza István Kórház túlélt már világháborút, szocializmust, egészségügyi reformokat és pénzforrás hiányból adódó működési problémákat is. Azt mondta, a munkatársak odaadása, áldozatvállalása az, ami életben tartotta a kórházat.

A köszöntőket követően a Dr. Makó Istvánról elnevezett emlékérmet adták át Dr. Kóti Csabának a sebészet osztályvezető-főorvosának. A kórházat 14 évig vezető sebész-főorvosról elnevezett érem átadásán lánya, Bánszki Jánosné Makó Emese is jelen volt.

A nap programja előadásokkal folytatódott ahol elsőként a kórház névadójáról, a magyar miniszterelnökről, Tisza Istvánról, Kiss László beszélt. A „Magyarország legmodernebb közkórháza” című építéstörténeti előadást Dr. Krajcárné Sándor Mária főmuzeológustól hallhatták a résztvevők.

A délelőtt folyamán Dr. Bedő Tibor, a 85 éves szülészetről, Dr. Hamza Kinga sérvműtétekről, Gitye Ildikó valamint Hajdú Ágnes pedig a tüdőgondozói hálózatról tartott előadást. A kultúrház színháztermében gálaest zárta az ünnepi nap programját. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntőjét azzal kezdte, 1965 óta ismeri a kórházat, ekkor lett tagja a sportkörnek, és azóta is kötődik az egészségügyi intézményhez. Beszédében az intézmény kilencven évének jelentősebb állomásait, mérföldköveit foglalta össze.

Varga Feri és Balássy Betti koncertjével ért véget a 90-éves intézmény ünnepe. 
Címkék: 
Kapcsolódó képgaléria:
 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2019 augusztus   >> 
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS