2020. június. 2, kedd
Anita, Kármen napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Miniszteri elismerés Berettyóújfalunak

 
 
2019-06-24 13:28:18 | |
 
 
Szolgáltató Önkormányzat Díjjal ismerte el Pintér Sándor belügyminiszter nyolc önkormányzat munkáját. A most először odaítélt díjakat Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Michl József tatai polgármester, a kitüntetés szakmai kuratóriumának elnöke adta át Budapesten.


 


 

A június 19-i ünnepi alkalmon Pogácsás Tibor azt mondta, az önkormányzatok felelnek azért, hogy fejlődjenek a települések, gyarapodjon az ország. Az önkormányzati rendszer a magyar demokrácia megbecsült része, "legsikeresebb terméke"; az emberek a politikában leginkább az önkormányzatokkal, a polgármesterekkel elégedettek.
Az államtitkár elmondta: nem csupán a pénz, a költségvetés határozza meg, hogy milyen közösség alakul ki egy településen. Bár az önkormányzatoknak együtt kell működniük egymással, van egyfajta egészséges rivalizálás is köztük. Ahhoz ugyanis, hogy a választók elismerjék a munkájukat, ki kell emelkedniük az átlagból.
A kuratórium jó tapasztalatokat gyűjtött a pályázat során – mondta Michl József. Úgy folytatta, alapcél szolgálni és összefogni a településeken élőket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat akarták díjazni, azokat, akik "a puszta létnél" többet tettek le az asztalra. Húsz pályázat érkezett, amely nyolcvanöt jó gyakorlatot mutatott be, a légnépszerűbb a településidentitás és a biztonság témaköre volt.
Az ünnepélyes átadón elhangzott, az elismert önkormányzatok példát mutatnak tudatos, stratégiai szinten végiggondolt és megvalósított cselekvéseikkel. 
A húsz pályázó közül Berettyóújfalu, a budapesti II. kerület, Etyek, Kaposvár, Majs, Szolnok, Taktaharkány és Véménd önkormányzata kapott díjat. Az önkormányzat szolgáltató kultúrájának fejlesztése terén végzett kiemelkedő munkája elismeréséül megítélt díjat Berettyóújfalu nevében Bónácz János alpolgármester vette át.
 
Az elismert nyolc önkormányzat röviden be is mutatta ötleteit az érdeklődőknek. A berettyóújfalui gyakorlatokat Ulicsné Erdős Erzsébet, a Közintézmények Szolgáltató Irodájának vezetője ismertette. Ezek között többségben voltak az önként vállalt feladatok, illetve szerepeltek kötelezőek is újragondolva. Ilyen a berettyóújfalui Civil Udvar működtetése, generációk jólétének segítése önkormányzati támogatások nyújtásával, jó gyakorlatok a közétkeztetés színvonalának emeléséhez, illetve az egészséges életmód biztosítása az esélyegyenlőség keretén belül az ételintoleranciával küzdők bevonásával.
 
Az államtitkár arról is szólt, hogy a díjazottakat úgy választották ki, amelynek során sikeres városok programjait tudják elvinni az ország bármely részébe. Elkészült egy olyan tanulmány, amilyenre az önkormányzatok megalakulása óta nem volt példa: tudományosan mérték fel a magyar önkormányzati rendszert, nem politikai alapon, választási szempontból, hanem a polgárok igényeit feldolgozva
 
Michl József azt mondta, hogy jó tapasztalatokat gyűjtött a kuratórium. Alapcél szolgálni és összefogni a településeken élőket - hangsúlyozta, hozzáfűzve: a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat akarták díjazni, azokat, akik "a puszta létnél" többet tettek le az asztalra.
Húsz pályázat érkezett, amely nyolcvanöt jó gyakorlatot mutatott be, a légnépszerűbb a településidentitás és a biztonság témaköre volt - közölte.
 


 
Címkék: 
Kapcsolódó képgaléria:
 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 június   >> 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS