2020. február. 19, szerda
Zsuzsanna napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Letették a Berettyóújfalu - Tépe közötti kerékpárút alapkövét

 
 
2019-09-18 11:22:47 | |
 
 
Szeptember 6-án letették a Berettyóújfalu-Tépe kerékpárút szakasz alapkövét. 2020 nyarára a már meglévő Debrecen–Tépe és Berettyóújfalu–Nagyvárad közötti kerékpáros útvonalak kiegészülnek, így folyamatossá válik a kerékpáros összeköttetés Debrecen és Nagyvárad között.


 


 

A kerékpárút 8,3 km-es szakasza 2 méter szélességgel épül. A hiányzó szakasz ünnepélyes alapkőletételén beszédet mondott Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki elmondta, olyan kerékpárutak épülnek az országban, amelyek egy hálózat részét képezik. A most épülő Tépe-Berettyóújfalu közötti szakasz remekül illeszkedik ehhez az elváráshoz, hiszen ha az útszakasz elkészül, Debrecen és Nagyvárad összeköttetésbe kerülnek.
 
Személyes küldetésének tekinti a kerékpárút megépítését – mondta Dr.Vitányi István országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy erős lobbitevékenységre volt szükség a tervezéshez és kivitelezéshez is. Úgy folytatta, a Nagyvárad és Debrecen közötti útvonal szakaszonkéntáll össze. 
 
Muraközi István, elmondta, az utóbbi időben felgyorsultak a települést érintő események, hiszen tavaly átadták az M35-ös autópályát, jövőre pedig az M4-es autópálya eléri a határt. A mai alapkőletétel szintén egy nagyobb fejlesztési egység részét képezi – hangsúlyozta Berettyóújfalu polgármestere.
 
Balogh András, Tépe polgármestere reményét fejezte ki, hogy a Derecske és Tépe közötti szakaszhoz hasonlóan, a most készülő útvonal is komoly forgalmat bonyolít majd le. 
 
Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a beruházás részleteit ismertette és szólt az év hátralévő részében beinduló kerékpáros projektről is.
 


 
Címkék: 
Kapcsolódó képgaléria:
 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 február   >> 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS