2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Több százan főztek a Tájak-Házak-Ízek Fesztiválon

 
 
2019-09-19 08:15:46 | |
 
 
Hatvankilenc főzőcsapat háromszáz versenyzője és kétszáznál is több tájjellegű étel készült szeptember 14-én a Tájak-Házak–Ízek Fesztiválon a Morotva Ligetben.


 


 

A mára már nemzetközivé vált gasztrofesztivál legfinomabb ételeit neves és elismert szakemberekből álló zsűri bírálta. A menüsorokban volt hagyományos és reform étel is. 
 
A napindító jó hangulatról a Sonivius Vappae gondoskodott. A zenekar középkori dallamokat varázsolt a ligetben főzőknek. A főzőcsapatok között már sok versenyt megjárt profi és kezdő szakácsok is megmérettettek. Volt, aki egészen különleges, saját recept alapján készítette a versenyre szánt menüjét.
 
A zsűri, mint minden évben, most is nehéz helyzetben volt. A zsűri elnöke idén is Opóczky István, életműdíjas mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja, a Magyar Cukrász Szakács Szövetség zsűri tagja, a külügyminisztérium protokoll séfje volt. A zsűri tagok Klötzl Géza, a fertődi barokk ételfőző fesztivál kitalálója, Szatmári János, a karcagi Lovagi Udvar mester séfje, Dézsi Ferenc mesterszakács és a Hajdúság Séfje cím birtokosa, Szegedi Róbert voltak. 
 
A fesztiválon a legfiatalabb korosztály sem maradt programok nélkül. A gyerekek kosaras körhintán, tréfás népi játszótéren mozoghattak. A délutáni jókedvet a hagyományos népzenét és a modern dallamokat ötvöző Cimbaliband és Danics Dóra egyórás koncertje alapozta meg.
 
Az ízek utcájában bárki megkóstolhatta a környékünk ízeit, borkóstoló és viseletbemutató is volt a Bajnóca Néptánc Egyesület sátrában. Különleges programelem volt a „Talányos mese” a Bodorka NépmesePont standjánál. Gulyás László vándormuzsikus adta elő meséjét a gyerekek nagy örömére. A Tájak-Házak-Ízek fesztiválon sok önarckép készült a rendezvény nevével fémjelzett szelfifalnál is. „Teltházzal” üzemelt ebben az évben is a Karancsvölgyi Jótevők Egyesületének sátra, ahol a majdnem két méteres óriáspalacsinta sült.
 
A főzőverseny eredményhirdetését minden versenyző várta. Az első helyezéssel járó vándorkupát idén a Sopronból érkező Hermesi Hegylakók csapata vitte el. A dobogó második fokára a berettyóújfalui Pénzügyesek állhattak, a bronzérmet a körösszakáli önkormányzat versenyzői érdemelték ki. A zsűri külön díjazta a diákok főzőcsapatait is. Első helyezett az Arany János Gimnázium, második a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumának II-es csapata, harmadik helyen pedig a Széchenyi István Tagiskola 6. d osztályosai végeztek.
 
A napot a TNT zenekar másfél órás retró hangulatú koncertje zárta. Dobrády Ákos és Inti a zenekar legnagyobb slágereit adták elő, egy kicsit megelevenítve a kilencvenes évek végét…
 


 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS