2020. június. 2, kedd
Anita, Kármen napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Mézes nap nyolcadik alkalommal

 
 
2019-10-02 11:46:55 | |
 
 
A Berettyóújfalu és Vidéke Méhészek Egyesülete, valamint a Bihari Mézlovagrend szervezésében nyolcadjára tartottak szakmai találkozót, méz-, illetve eszközvásárt. Az idei alkalomra az öt hazai mellett három határon túli mézlovagrend képviselői érkeztek.


 


 

Vitányi István köszöntőjében a gazdag programok mellett a színes választékról tett említést.
Fekete József, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökhelyettese gondolatait azzal kezdte, a magyar méhészet az utóbbi időkben nehéz éveket élt át, melyből az idei esztendő sem volt kivétel.
Muraközi István úgy fogalmazott, Berettyóújfalu számára fontos, hogy otthont tudjon adni ennek az eseménynek, ezzel is felhívva a figyelmet a mézfogyasztás jelentőségére.
A szeptember 28-ai mézes napra minden korosztály számára készültek programokkal és újdonságokkal a szervezők.
A lovagrendek ebben az évben is felvonultak a város utcáin, ezt követően Majláth József református lelkipásztor kért áldást a mézre és a méhészekre.
Az idei szakmai találkozóra és vásárra egy új rend, a tavalyi évben alakult Gyergyószéki Mézlovagrend is ellátogatott.
 
A nap során lehetőség nyílt mézkóstolásra, valamint a mézek minősítésére is. Akácméz kategóriában Szoboszlai József, vegyes méz kategóriában Fele Katalin terméke, fajtaméz kategóriában Aranyos Attila selyemfű méze, a különleges mézkészítmények közül Daróczi Lajos zöld alga méhterméke lett a legjobb.
Az eseményhez kapcsolódóan – Szorgos méhek címmel – most is hirdettek rajzpályázatot 1-4. osztályos diákok részére. Minden jelentkező jelképes, mézes jutalomban részesült, a legsikeresebb pályamunkákat a Bihar Vármegye Képgalériában állították ki.
A művelődési ház színháztermében megtartott kulturális programok sorában helyet kapott a fúvószene, a népdal, különböző táncos produkciók és szavalat is.
 


 
Címkék: 
Kapcsolódó képgaléria:
 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 június   >> 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS