2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Döntések a decemberi képviselő-testületi ülésen

 
 
2019-12-16 15:03:03 | |
 
 
A Trianon Emlékév programjai, önkormányzati munkaterv, társulási megállapodások módosítása, lakott területek elnevezése az év utolsó képviselő-testületi ülésesén.


 


 

Balázs József korábbi önkormányzati képviselőre emlékeztek az ülés elején, aki november 28-án, 67 éves korában hunyt el.
 
Arról a kormányhatározatról szólt Muraközi István az elmúlt időszakról szóló polgármesteri jelentés kiegészítéseként, mely szerint a Gróf Tisza István Kórház diagnosztikai és infrastrukturális fejlesztését a Kormány 860 millió forinttal támogatja.
 
Az önkormányzat még januárban a 2020. évet a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából Trianon Emlékévvé nyilvánította.  A programsorozat előkészítését és kidolgozását szervező emlékbizottság tagjai által javasolt tervet olvashatták egy előterjesztésben a képviselők. 
 
A jelenleg is zajló „Közös úton a jövőért” elnevezésű projekt egyik konzorciumi partnere a Berettyóújfalui Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A több elemből álló pályázat keretében sokféle tevékenységet valósítanak meg. A nemzetiségi önkormányzat 2019. június 8-án megtartott egy hagyományőrző kulturális rendezvényt, amelyet a pályázati összegből kívánt megvalósítani, azonban annak költségét egy adminisztrációs hiba okán nem lehet elszámolni, mert nem mindenben felel meg az előírt feltételeknek. Ez az elszámolási-, megvalósítási hiányosság veszélyeztetné a projekt minden tagjának a pályázati lebonyolítást, ezért az előterjesztés azt javasolja a képviselő-testületnek, hogy a 306 ezer forintot támogatásként ítélje meg a nemzetiségi önkormányzatnak.
 
A napirendek között elfogadták az önkormányzat 2020-as első félévi munkatervét, illetve önkormányzatokkal meglévő társulási megállapodásokat módosítottak, aktualizáltak. Új közterületi nevekkel is gazdagodott a város. A Kodormány területén Gyékényes dűlő létesül, egy külterületi ingatlan pedig a Papp tanya nevet viseli a jövőben. Az iskolai intézményi tanácsokba delegált önkormányzati tagokról is döntöttek. 
Az ülés végén Vitányi Ferenc tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a berettyószentmártoni városrészen a gyógyszertár tulajdonosa hozzájárulna ahhoz, hogy ATM automatát helyezzenek el az épületben és kérte az önkormányzatot, hogy támogassa ezt.
 
Képviselői jelzés érkezett – lakossági megkeresést tolmácsolva – a József Attila Általános Iskola Váci Mihály utca felőli parkolójának közelében, illetve a Széchenyi utcán 30 km/h sebességkorlátozó tábla kihelyezése kapcsán. Mint elhangzott ennek lehetőségét megvizsgálja a polgármesteri hivatal.
 


 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS