2020. november. 30, hétfő
András, Andor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Autópályán a határig – átadták az M4-es Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszát

 
 
2020-09-08 11:37:03 | |
 
 
Szeptember 4-én ünnepélyes keretek között adták át az M4-es autópálya határig tartó 26,5 kilométeres szakaszát, illetve a Nagykereki-Bors II autópálya határátkelőhelyet.


 


 

Az ünnepi alkalmon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, az új átkelőhelynek köszönhetően gyorsforgalmi kapcsolat jön létre Nagyvárad és Debrecen, sőt, Nagyvárad és Budapest között.
 
Lucian Bode Románia közlekedésért, infrastruktúráért és kommunikációért felelős minisztere kijelentette: a román kormány kiemelt feladatként kezeli az infrastruktúra fejlesztését. Beszédében a román tárcavezető is 2024-re ígérte a két ország közötti harmadik autópálya-határátkelő megnyitását.
 
Bogdan Aurescu román külügyminiszter arról beszélt: szükség van a hasonló pozitív eseményekre a két ország kapcsolatában.  A miniszter elismerését fejezte ki azért, mert a Magyarország a járványhelyzet ellenére lehetővé teszi a román állampolgárok átutazását, és a határon át ingázók közlekedését.
 
A most átadott 26,5 kilométeres szakaszon 20 híd épült, amelyek közül kiemelendő a Berettyó folyó és a Dusnok patak feletti pályahíd. Gáborjánnál és Nagykerekinél egy-egy csomópontot, pihenőt, tengelysúly mérő állomást, közel 2,5 kilométer madárvédő falat, 540 méter zajvédő falat is építettek. A beruházás része egy új, egyszerű pihenő Körtvélyesnél és egy tengelysúly mérő állomás Kengyelésnél. A kivitelezés nettó 83 milliárd forintba került. Román oldalon egyelőre 5,3 kilométer autópálya épült meg, amely a Nagyvárad - Szatmárnémeti országútba csatlakozik be Bihar település mellett.
 
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság közleménye szerint szeptember 4-én 17 órától a nemzetközi személy- és teherforgalom számára megnyílt az új határátkelőhely, mely ezt követően a nap 24 órájában nyitva áll.
 


 
Címkék: 
Kapcsolódó képgaléria:
 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 november   >> 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS