A helyi terméket készítők bővíthették szakmai ismereteiket, informálódhattak lehetőségeikről és választ kaphattak a téma kapcsán felmerülő kérdéseikre azon a rendezvényen, melyet a „Helyi Termék Éve” szakmai fórumsorozat részeként tartottak Berettyóújfaluban, a művelődési házban március 2-án.
A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös rendezvényén az ország számos pontján hallhatnak hasznos előadásokat a helyi termelők. Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében azt mondta: az elmúlt időszakban nem volt olyan aktualitása a helyi termékeknek, mint napjainkban. A vidék egyik fontos kiemelkedési lehetősége rejlik ebben a gazdasági ágazatban.