2021. szeptember. 22, szerda
Móric napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Az államalapítás napján adták át a felújított Bihari Múzeumot

 
 
2021-08-30 07:51:06 |
 
 
A tervezés kezdetétől számítva közel öt év munkájának gyümölcse az a pillanat, amikor átadásra került, és a nagyközönség számára teljes mértékben látogathatóvá vált a berettyóújfalui közgyűjtemények háza: a Sinka István Városi Könyvtár és a Bihari Múzeum. Közel húsz évet kellett várni egy ekkora horderejű fejlesztésre, amely lehetővé tette az épület akadálymentesítését, a könyvtári terek megújulását, a múzeum 2001 óta létező állandó kiállításának elbontását, és egy teljesen új, kilenc egységből álló, a mai kor követelményeinek megfelelő kiállítás felépítését.


 


 

„A mai átadóval zárul az a projekt, melynek köszönhetően kívül-belül, a 21. SZÁZADI modern kornak megfelelően tudtuk felújítani a könyvtár, illetve a múzeum épületét” – fogalmazott köszöntőbeszédében városunk polgármestere.
 
Vitányi István országgyűlési képviselő az átadó során arról beszélt, a könyvtár és a múzeum felújításával városunk látnivalóinak sokasága tovább bővülhet, és megújulhat.
 
Bulcsu László Magyarország ezeréves történelmi eseményeit említve úgy fogalmazott, Berettyóújfalu küldetése Bihar egységének megteremtése.
 
A nagyléptékű átalakítás, amely mind a Sinka István Városi Könyvtár, mind a Bihari Múzeum életében jelentős változást hozott a TOP „Nyeregre fel! Múltidéző túra a Berettyó mentén” című projekt keretében valósulhatott meg, melynek célja, hogy a Bihari térségre jellemző gazdag és sokrétű történelmi és kulturális örökségre alapozva hozzájáruljon a megye és a régió versenyképességének növekedéséhez.
 


 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2021 szeptember   >> 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS